"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them - a desire, a dream, a vision. They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill"
- Muhammad Ali

Filosofie

Iedereen verlangt naar de waarheid, niemand bezit haar. Het is zeker niet overdreven de bokssport als een vorm van edele kunst te beschouwen; het samenspel van arbeid, discipline en karakter wekken een niet te evenaren sensatie op.

Boksen is niet enkel een sport waarbij je tracht je fysieke grenzen te overschrijden, maar reikt veel verder dan dat. Waarden als zelfwaardering, nederigheid en vriendschap worden hoog in het vaandel gedragen bij het boksen. En het zijn ook net die waarden die het boksen blijft aanscherpen, of we nu goud willen halen op de olympische spelen of, of we gewoonweg ons op een plezierige manier willen uitleven in een sport.

Bushiwa betekent zoveel als de waarheid: Over boksen is nooit alles gezegd, net zoals over de waarheid nooit alles is gezegd. Boksen staat open voor iedereen. We hebben allemaal andere verlangens en de bokssport biedt een waaier aan mogelijkheden om op deze behoeften in te gaan.

.

Groepslessen

Kick-Boxing

Ook al gaan de puristen er niet mee akkoord, boksen is een niet los te koppelen variante van het vroegere vuistvechten. Boksen krijgt een meer en meer “amusement” karakter door het samenspel van stoot – en traptechnieken (light – contact) of eerder een tactische en doelgerichte benadering (full – contact) De bokssport traint het hart en de spieren op een intense wijze en kan hoe dan ook als één van de meest complete sporten worden beschouwd. Een gewone training begint altijd met een goede opwarming. Nadien volgt een herhaling van verschillende technieken (al dan niet met contact). De training eindigt met stretchoefeningen. We kunnen het niet genoeg herhalen, maar in al onze trainingen hechten we veel belang aan veiligheid en is het verplicht om beschermingsmateriaal te dragen.

Educational Boxing

Educatief boksen is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes en 3 basisconcepten vatten deze discipline samen:
- “fun” met de tegenstander
- de tegenstander niet kwetsen
- elke gewelddadig gedrag wordt afgestraft
Net zoals bij het klassieke boksen, is het belangrijk snel te reageren, maar dit betekent niet ‘hard” slaan. Niet gecontroleerde bewegingen en technieken worden afgestraft.

Privé lessen

Padbox

Padboksen is een discipline die uit het Verenigd Koningrijk is overgewaaid en is geschikt voor iedereen die komaf wil maken met stress en die wil genieten van een andrenaline boost. Padboksen biedt een echte bokstraining, maar zonder geslagen te worden. Vermits er geen contact is, worden kwetsuren door contact nagenoeg uitgesloten.

Coaching

Wie een professionele sportieve begeleiding wenst, aangepast aan leeftijd, geslacht en fysieke conditie kan kiezen voor een sport coach. Een sport coach helpt en ondersteunt u op verschillende vlakken: verbetering van de algemene conditie, gewichtsverlies, lenigheid of een aangepaste training voor betere prestaties bij een specifieke sport die u beoefent. Coaching staat voor : verbetering van prestatie, de leercapaciteit en de ontwikkeling van de persoon.

Uurrooster

Dag Klasse Time Adres
Maandag
Kick-Boxing
18:30 - 20:00
Sportcentrum Albert Demuyter
Donderdag
Kick-Boxing
19:00 - 20:30
Sportcentrum Albert Demuyter
Vrijdag
Engels Boksen
18:30 - 20:00
Sportcentrum Albert Demuyter
Zaterdag
Educatief Boksen
14:00 - 15:30
Sportcentrum Albert Demuyter

* Rue Volta, 18 1050 Bruxelles 

Foto's

NIEUWS

Eerbetuiging

Alpha Mulumba

Alpha Mulumba was een leraar wiskunde, een groot bokstrainer zowel voor beginnelingen als voor gevorderden, een unieke spreker en een entertainer op boksgala’s van alle niveau’s.
Zijn niet te evenaren stem zal altijd blijven weergalmen.

ONS TEAM

Kabengele Tshilombo

0486/45.47.70

David Heroes

0471/56.29.48

Max La Pyramide

0488/16.04.03

Contact

    Buhsiwa Boxing Club
    Voltastraat 18, 1050 Elsene