PadboxPadboksen is een discipline die uit het Verenigd Koningrijk is overgewaaid en is geschikt voor iedereen die komaf wil maken met stress en die wil genieten van een andrenaline boost. Padboksen biedt een echte bokstraining, maar zonder geslagen te worden. Vermits er geen contact is, worden kwetsuren door contact nagenoeg uitgesloten.

 

 

Tijdens een padbokstraining is het de bedoeling om de weerstand van het hart te verhogen en de coördinatie aan te scherpen door specifiek op reactiesnelheid te trainen.

Een normale padbokstraining start met een goede opwarming en met specifieke stretchoefeningen.

Nadien trekt de leerling padbokser bokshandschoenen aan om te slaan op de kleine stootkussens in de vorm van een handschoen, gedragen door de monitor. Hij geeft het ritme en de kant aan, waar de slag en/of-stoottechniek moet geplaatst worden.

De monitor drijft het ritme van de combinaties en technieken op, aangepast aan het niveau van de leerling padbokser.

Wie liever bokst zonder contact, maar toch wil boksen, kan zich echt te goed doen aan deze discipline: het benenspel, de ontwijkbewegingen, de verschillende stoot-en slagtechnieken. Alles komt aan bod en dit met stijl, soepelheid en doeltreffendheid.

Elke padbokssessie wordt afgesloten met een “cool down”.

De padboksmonitor waakt erover dat alle bewegingen op een correcte manier worden uitgevoerd zonder gevaar voor kwetsuren.

Padboksen laat je toe om te genieten van boksen zonder daarom in een ring te moeten staan met een tegenstander.

Padboksen vraagt niet veel materiaal en vergt weinig plaats (thuis, bureau, enz..). De monitor stelt materiaal ter beschikking voor elke sessie.

Nog maar eens een bewijs dat iedereen kan boksen!

De officiële padbokssites: http://padboxbelgium.be/

http://www.padbox.co.uk/